Hoppa till sidans innehåll
Bräcke vård och omsorg i hemmet T1

Bo kvar hemma så länge du önskar

Med rätt vård, omsorg och stimulans kan du bo kvar hemma så länge du önskar. Vi vill gärna vara med och göra det möjligt. Sedan 1 maj 2023 har Bräcke diakoni ett helhetsansvar för vård och omsorg i hemmet för dig som bor i området T1 i Linköping. Vi har hemtjänst, hemsjukvård, hemrehabilitering och trygghetsboende med träffpunkt och lunchservering.

 

Vi har helhetsansvar för dig

Bracke-Aldreomsorg-Hemstjanst-Goteborg-20220930042

Hemtjänst

Med Bräcke hemtjänst kan du klara dig längre i ditt eget hem. För att få omvårdnad krävs ett biståndsbeslut. Men du som är över 75 kan kontakta oss direkt för trygghetslarm och hemleverans av lunchlåda.

Så får du hemtjänst

Sjukskoterska 2

Hemsjukvård/Hem-rehabilitering

Behöver du sårvård, är nyss hemkommen från sjukhus eller tar regelbundna blodprov är det sjuksköterskorna och fysioterapeuterna på vår hemsjukvård respektive hemrehabilitering som kommer hem till dig.

Hemsjukvård

Solrosen

Trygghetsboende

Här bor du i egen lägenhet, men med tryggheten att det finns omvårdnadspersonal i samma hus, dygnet runt. Träffpunkten och lunchserveringen på boendet är öppen för alla över 65 i närområdet.  Ditt  trygghetsboende i T1 är Översten, men bor du närmare  Solrosen är du välkommen dit.

Bräcke trygghetsboende Översten

Träffpunkter och lunchservering

Bräcke diakoni driver fyra träffpunkter med hälsofrämjande och sociala aktiviteter för dig som är över 65 år och bor i närområdet.  Du hittar dem på våra trygghetsboenden. Hit är du också välkommen att äta lunch för en mindre peng.

Trygg i ditt eget hem

När du träffar våra medarbetare ska du alltid mötas av vänlighet och ett respektfullt bemötande. Eftersom vi arbetar i ditt hem så är det en självklarhet att du ska känna dig trygg och stor hänsyn och respekt skall visas inför ditt privatliv och integritet. I så stor utsträckning som möjligt ska det också vara samma personer som kommer hem till dig.

 

 

20220923-Boende-079