Hoppa till sidans innehåll

Bräcke BVC Centrahälsan

Att få barn är en stor händelse i livet. Vi på Centralhälsans barnavårdscentral vill att ni ska känna er trygga och väl mottagna, redan när ni kommer hem från BB.

 

Från BB till skolåldern

Centralhälsans BVC finns nu i nya lokaler, på Odengatan 24B. Tillsammans med dig som förälder ger vi ditt barn den hälsovård barnet behöver för att utvecklas och må bra. Hos oss träffar ni framför allt er BHV-sjuksköterska, men också t ex läkare, psykolog och logoped om ni behöver det.

Vi kallar ditt barn till regelbundna hälsoundersökningar och vaccinationer och som förälder får du råd och stöd om t ex amning, sömn eller annat du funderar över. Till oss är ni välkomna ända fram tills barnet börjar skolan – vi finns till för er skull!

Alla besök på BVC är kostnadsfria men uteblivet besök debiteras.

Du får gärna ringa oss om du har några frågor. På Vårdguiden 1177 kan du också hitta mycket vägledning och information om barn, ungdomar och familjeliv.

Välj vårt BVC till ditt barn

Väntar du barn?

På mödrahälsovården skriver du på papper till vilket BVC du vill att ditt barn ska gå. Du kan prata med din barnmorska angående listning, de vet vart du ska skriva på. Därefter kontaktar vi er när ni blivit utskrivna från BB.

1137384703 - Istockphoto

Byta BVC till oss?

Har du ett äldre barn kan du skriva på listningsblankett i kassan eller ringa oss, därefter bokar vi in en tid.

Kom på besök!

Innan barnet är fött eller om ni vill byta till oss  komma och besöka oss eller få ett samtal med någon av våra BHV-sköterskor. Om du önskar detta så hör av dig via telefon.

Föräldrargrupper

Vi har även föräldragrupper där du som förälder har möjlighet att knyta nya kontakter och dela erfarenheter med andra nyblivna föräldrar. För tillfället erbjuder vi föräldragrupper med spädbarnsmassage, vi träffas vid 5 tillfällen. Vid dessa tillfällen lär ni er tillsammans med ert barn spädbarnsmassagens grunder. Observera att vi noggrant följer rekommendationer avseende smittläge för att kunna bedriva dessa grupper på ett smittsäkert sätt.

Bräcke-Vårdcentral-BVC-Centrum-20220929001

Hitta till oss på Bräcke BVC Centrahälsan