Hoppa till sidans innehåll

Avgifter för dig som patient

Det kostar lika mycket att besöka en idéburen vårdcentral som det gör att besöka privat eller regionens vårdcentraler. Dina rättigheter är detsamma och du betalar samma avgifter.

Sjukvårdande behandling är alltid gratis för barn och ungdomar upp till 20 år samt för äldre över 85 år. Frikort gäller och gränsen är 1400 kronor inom ett år.

Om du uteblir från bokat besök utan att avboka eller om du avbokar senare än 24 timmar före besöket debiteras du för uteblivet besök, 100kr. Detta gäller även om man är barn/ungdom upp till 20 år, över 85 år eller har frikort.

Bracke-diakoni--Vardcentral-Nyhalsan-20230116045

Fast läkarkontakt

Vet du att vi har fast personal i läkargruppen? Och att du får en fast läkarkontakt hos oss? Vi ser många vinster med att du som är listad hos oss har en fast läkarkontakt. Det kommer att underlätta samarbetet mellan professionerna på vårdcentralen samt öka patientsäkerheten och kvalitéten på vården.

I läkargruppen har vi idag fyra distriktsläkare och tre ST-läkare. Periodvis har vi läkare på plats som gör bastjänstgöring och vi tar även emot studenter från läkarprogrammet.

Vid akuta besök är det inte säkert att du träffar din fasta läkarkontakt. Den läkare som har akutmottagningen den dagen är ansvarig för undersökning, behandling, utredning och uppföljning av ditt akuta tillstånd som du söker för just vid detta tillfälle.

Bracke-diakoni--Vardcentral-Nyhalsan-20230116017
Bracke-diakoni--Vardcentral-Nyhalsan-20230116009

Ditt besök hos oss

Var gärna på plats en stund innan ditt bokade besök. Har du en bokad tid anmäler du dig enkelt i vår incheckningsdisk där du betalar med kort eller faktura.

Har du ett ärende till receptionen tar du en nummerlapp. Tänk på att vi inte kan boka besök i receptionen.

Bracke-diakoni--Vardcentral-Nyhalsan-20230116004

Ny hos oss?

Ring oss på nummer 010-24 339 00 så hjälper vi dig. Tänk på att ta kontakt med oss i god tid om du har recept som behöver förnyas eller en sjukskrivning som löper ut.

Du som varit van att få en kallelse för årliga besök behöver kontakta oss för att planera in dina framtida besök. Det gäller framförallt om du har diabetes, högt blodtryck, hjärtsjukdom eller KOL. Välkommen!

Det här kan vi hjälpa dig med

Visa fler