Hoppa till sidans innehåll

Gå med oss på Neuropromenad!

14 maj 2024

Den 10-20 maj uppmärksammar Neuroförbundet deras arbete med att uppmana till en Neuropromenad. Vi på Bräcke diakoni har startat en insamling på Neuro.se och vill gärna att så många som möjligt tar chansen att gå en promenad och sedan swisha en gåva till vår insamling som går direkt till Neuroförbundet.

Gå, Rulla, Spring!
Neuropromenaden är ett motionsarrangemang där alla kan delta. Samtidigt är det enkelt sätt att göra skillnad. Din deltagaravgift är en gåva till Neuroförbundets verksamhet och stöd till forskning. Samtidigt som vi tillsammans samlar in pengar medvetandegör vi att en halv miljon svenskar lever med en neurologisk diagnos såsom MS, ALS, polyneuropati, Parkinson, stroke och epilepsi. Från neuro.se

Vi på Bräcke diakoni bedriver verksamheter som bland annat kan erbjuda rehabilitering för de som drabbats av en neuroskada eller sjukdom. På Bräcke rehabcenter Mösseberg så finns möjligheten tillI rehabvistelse där du checkar in på rehabcentret under några veckor.  Det görs en individuell bedömning som blir grunden för rehabiliteringsplan. Rehabiliteringen utgår ifrån det man kan och tar sikte på det man vill kunna klara av. Målet med vistelsen är att behålla största möjliga funktions- och aktivitetsförmåga. På Bräcke rehabmottagning Mölndal-Lindome har vi möjlighet att erbjuda rehabträning för dig som har drabbats av  exempelvis stroke, multipel skleros, Parkinsons sjukdom eller ryggmärgsskada. Träningen görs på rehabmottagningen utifrån individuella mål, allt för att man ska klara sin vardag och sitt eventuella arbete.

Nu när äntligen vädret bjuder på utomhusvistelse – ta en promenad och kombinera det med ett bidrag till Neuroförbundet!