Hoppa till sidans innehåll
Bräcke hemtjänst Göteborg

Hemtjänst med stort hjärta

Vi erbjuder kunnig och engagerad personal som ser till dina individuella behov och förmågor. Vi stöttar dig med det som du fortfarande kan och hjälper dig med det som du har svårt med.

Så skaffar du hemtjänst

Om du behöver stöd med vardagssysslor i hemmet eller personlig omvårdnad kan du ansöka om hemtjänst. Du som bor i Göteborg kan själv välja vem som utför den. Vi på Bräcke hemtjänst finns för dig som är bosatt i områdena Majorna, Annedal eller Linné.

1

Ansök om bistånd

Först behöver du ett biståndsbeslut från kommunen. Ta kontakt med en socialsekreterare i din stadsdel och berätta om ditt behov eller fyll i en blankett och skicka in.

Till ansökan
2

Välj utförare

Med ett biståndsbeslut kan du välja vem som ska utföra din hemtjänst. Välj då Bräcke hemtjänst Göteborg. Vill du veta mer innan du gör ditt val är du välkommen att höra av dig!

Att välja hemtjänst
3

Gör upp en plan

När du valt oss kontaktar vi dig och bokar in ett möte. Inom ramen för ditt hemtjänstbeslut kommer vi tillsammans fram till vad som ska göras och när det ska göras.

Vad kan jag få hjälp med?

Inom ramen för ditt hemtjänstbeslut kommer vi tillsammans fram till vad som ska göras, hur och när det ska göras. Det kan till exempel vara inköp, städning, tvätt, ledsagning, avlösning, apoteksärende, fönsterputs, rehab, medicindelegering eller stöd med personlig hygien. Kanske mår du bra av komma ut på en promenad? Vi anpassar oss efter dina behov!

Vi är en trygg utförare

Vi vet att goda relationer skapar trygghet därför får du träffa samma personer ofta.

När du träffar våra medarbetare ska du alltid mötas av vänlighet och ett respektfullt bemötande. Eftersom vi arbetar i ditt hem så är det en självklarhet att du ska känna dig trygg och stor hänsyn och respekt skall visas inför ditt privatliv och integritet.

 

 

”Man känner sådan vänskap med dem som är här och arbetar” ,

/ Lillemor Bohm, hemtjänstkund.

Våra medarbetare

Vårt mål är att alla våra medarbetare som utför vårdinsatser skall ha hög kompetens och vara utbildade undersköterskor. Dessutom har vi speciell kompetens när det gäller personer med demenssjukdom, psykisk ohälsa och palliativ vård. Möt Sonja som arbetar som undersköterska och känner att hon gjort helt rätt yrkesval.

Mervärde Vän-volontär

Vi på Bräcke diakoni vill att vår hemtjänst ska vara något alldeles extra.  Tillsammans med Räddningsmissionen erbjuder vi  möjligheten att träffa en ny vän.

Läs mer

Lediga jobb

Just nu har vi tyvärr inga lediga jobbmöjligheter. Vi uppdaterar kontinuerligt vår webbplats med nya karriärmöjligheter. Under tiden kan du gärna skicka in en spontanansökan till oss. Vi värdesätter ditt intresse för att arbeta med oss och ser fram emot att höra från dig. Tack för ditt besök på vår webbplats!