Hoppa till sidans innehåll

Om Västergården

Vi vänder oss till dig som är under 65 år och har behov av omvårdnad och stöd i vardagen på grund av kognitiv sjukdom (tidigare kallad demenssjukdom).

  • Västergården finns på Hisingen i Göteborg.
  • Sjutton lägenheter för permanent boende.
  • Åtta lägenheter för korttidsboende.
  • Lägenheterna är omkring 28-36 kvadratmeter med kombinerat vardagsrum, sovrum och pentry samt badrum.
  • På boendet finns även en stor gemensam uteplats, en stor balkong, bibliotek, sinnesrum, aktivitetsrum samt en stor samlingssal.
  • I närområdet finns även tillgång till gym, varmvattenbassäng, lunchrestaurang, café, växthus samt bilar för utflykter.
IMG 0199
Utomhusbild på Västergården

Att bo på Västergården

Här kan du läsa mer om Västergården och hur det kan vara att bo hos oss.

Om Västergården – för boende

Person som sitter och jobbar vid dator

Till dig som handläggare

Här kan du som handläggare läsa mer om Västergårdens vård- och omsorgsboende.

Om Västergården – för handläggare

Till dig som anhörig

Här kan du som anhörig se vad det kan finnas för stöd för dig.

Stöd till anhöriga

Vårt arbetssätt

Vi arbetar utifrån ett salutogent synsätt. Det innebär att vi lägger tonvikten på det friska samt de resurser och förmågor som varje människa har. Vi anpassar stöd, omsorg och omvårdnad utifrån ditt individuella behov av hjälp och stöd i det dagliga livet.

 

Två personer sitter och pratar vid ett bord

Personal

Bräcke diakoni och Västergården ställer höga krav på den personal vi rekryterar – både ordinarie och vikarier. Hos oss på Västergården arbetar undersköterskor och stödpedagoger.

Hos oss finns en ansvarig sjuksköterska på plats dagtid och tillgång till joursköterska på plats kvällar, helger och nätter. Vi har en arbetsterapeut som kan bistå med att anpassa vardagsmiljön och förskriva fysiska och kognitiva hjälpmedel.

Hos oss jobbar även taxen Limpan, en besöks- och terapihund, som tränar tillsammans med eller besöker de som gillar hundar. På Bräcke diakoni arbetar även en diakon som finns tillgänglig för samtal med de som bor på Västergården, samt deras anhöriga om önskan finns.

Bracke-Vastergarden-20220928002

Volontärverksamhet

Bräcke diakoni har en tradition av att sätta guldkant på tillvaron och ge mervärde för andra människor genom vår volontärverksamhet.

Västergården har flera volontärer som besöker oss varje vecka. Volontärerna går långpromenader, bakar, sitter ner och pratar en stund eller gör olika utflykter med den som önskar detta. Tiden med volontären kan vara ett led i ökat välbefinnande och livskvalitet.

Vill du veta mer eller få en plats hos oss?

Kontakta en handläggare i din kommun om du vill ansöka om en plats på Västergården. Om du vill veta mer eller har frågor får du gärna höra av dig till oss.

Utomhusbild på Västergården