Hoppa till sidans innehåll

Medarbetare

Bräcke diakoni och Västergården ställer höga krav på den personal vi rekryterar – både ordinarie och vikarier. Hos oss på Västergården arbetar undersköterskor och stödpedagoger (som kan ha varierande utbildningsbakgrunder exempelvis demensspecialiserad undersköterska, socionom eller pedagogisk utbildning). Personalen har också bred erfarenhet av stödinsatser, t ex vid dagverksamheter, boenden och boendestöd.

Hos oss finns en ansvarig sjuksköterska på plats dagtid och tillgång till joursköterska på plats kvällar, helger och nätter. Vi har en arbetsterapeut som kan bistå med att anpassa vardagsmiljön och förskriva fysiska och kognitiva hjälpmedel. Hos oss jobbar även taxen Limpan, en besöks- och terapihund, som tränar tillsammans med eller besöker de som gillar hundar. På Bräcke diakoni arbetar även en diakon som finns tillgänglig för samtal med de som bor på Västergården, samt deras anhöriga om önskan finns.

 

Volontärverksamhet

Bräcke diakoni har en tradition av att sätta guldkant på tillvaron och ge mervärde för andra människor genom vår volontärverksamhet. Västergården har flera volontärer som besöker oss varje vecka.

Volontärerna går långpromenader, bakar, sitter ner och pratar en stund eller gör olika utflykter med den som önskar detta. Tiden med volontären kan vara ett led i ökat välbefinnande och livskvalitet.

Lediga jobb

Filtrera lediga jobb

Terapihunden Limpan

Hos oss arbetar Limpan och hans matte och hundförare Linda. Limpan är inte vilken hund som helst. Han är nämligen certifierad besöks- och terapihund.

Forskning visar nämligen att fysisk beröring, till exempel genom att klappa en hund, får hormonet oxytocin att utsöndras i hjärnan. Oxytocin är ett må-bra-hormon som bland annat gör oss lugnare, minskar ångest och sänker blodtrycket.

En vanlig dag på jobbet kan för långhåriga dvärgtaxen Limpan bestå av promenader, att visa konster eller spela boll. Det är bara fantasin som sätter gränser!

Bracke-Vastergarden-20220928012

 

Läs om vår sjuksköterska Anna i Vårdfokus

Först var hon tveksam till att jobba med yngre personer med kognitiv sjukdom idag kan hon inte tänka sig en bättre arbetsplats. Här känner hon alla patienter och anhöriga och hon får  vår hon användning för sin spetskompetens varje dag.

”Det är ju i berättelsen man får så mycket kunskap, det räcker inte att titta på en massa provresultat”

Skärmbild 2023-06-07 101052

Verksamhetschef Marie Fredsdotter

Varför jobbar du som chef här?
Det känns som ett jättestarkt och meningsfullt arbete. Jag älskar vår personal, jag älskar våra boende, jag älskar våra anhöriga att få vara där och finnas för alla.

Vi har mycket reflektioner, ett ständigt lärande vilket jag tycker är intressant. Man lär sig också om sig själv, man lär sig om livet.

Varje familj som kommer till oss är unika och det är väldigt viktigt att se hela familjen.

Berätta om det unika med Västergården?
Yngre personer som får en kognitiv sjukdom och inte längre kan bo hemma placeras ofta på äldreboenden. Men egentligen har de helt andra behov.

Förra året flyttade vi till nya lokaler som är anpassade speciellt för dem som bor hos oss. Det handlar om allt från att man tänkt på att tydliggöra gränser mellan väggar och golv med kontrastfärger, till att skapa en varm, mjuk och välkomnande miljö.

Marie Fredsdotter