Hoppa till sidans innehåll

BVC på Centrum

Att få barn är en stor händelse i livet.
Vi på barnavårdscentralen vill att ni ska känna er trygga och väl mottagna hos oss.

Från BB till skolåldern

Tillsammans med dig som förälder ger vi ditt barn den hälsovård barnet behöver för att utvecklas och må bra. Hos oss träffar ni framför allt er BHV- sköterska. I barnhälsovårdens program ingår även teambesök tillsammans med läkare. Vid behov så samarbetar vi även med till exempel psykolog, logoped, specialpedagog och barnläkare.

Vi kallar ditt barn till regelbundna hälsoundersökningar och vaccinationer, och som förälder får du råd och stöd om t.ex. amning, mat, utveckling eller annat du funderar över. Ni kan komma till oss ända tills barnet börjar skolan och ni ska alltid känna att ni kan vända er till oss med frågor kring ert barn – vi finns för er skull!

Från mars månad skickar BVC samtliga kallelser till hälsobesök via 1177. Där kan du som vårdnadshavare läsa kallelsen, fylla i information inför besöket samt ta del av bildstöd. För att enklare vara uppdaterad kan det vara bra att logga in på 1177 och aktivera både SMS och mail-notifikation.

Vi arbetar med barnhälsovård enligt barnhälsovårdens nationella program och de riktlinjer och rekommendationer som finns där. Vi bokar besök utefter detta program.

Alla besök är kostnadsfria. Vi har öppet vardagar kl. 08.00-17.00

Du får gärna ringa oss om du har några frågor. På Vårdguiden 1177 kan du också hitta mycket vägledning och information om barn, ungdomar och familjeliv.

Välj vårt BVC till ditt barn

Väntar du barn?

På mödrahälsovården skriver du på papper till vilket BVC du vill att ditt barn ska gå. Du kan prata med din barnmorska angående listning, de vet vart du ska skriva på. Därefter kontaktar vi er när ni blivit utskrivna från BB.

1137384703 - Istockphoto

Byta BVC till oss?

Önskar du skriva in ett äldre barn på vårt BVC så hör du bara av dig till oss så hjälper vi dig med det praktiska!

Kom på besök!

Innan barnet är fött eller om ni vill byta till oss  komma och besöka oss eller få ett samtal med någon av våra BHV-sköterskor. Om du önskar detta så hör av dig via telefon.

Föräldrargrupper

Bräcke barnavårdcentral Centrum erbjuder föräldrautbildning för nyblivna föräldrar. Vi brukar träffas med varje enskild grupp fem gånger och du får inbjudan till dessa tillfällen när ditt barn är någonstans mellan 2 och 5 månaders ålder. Träffarna sker tillsammans med BHV-sköterska och ibland även andra professioner. Förutom gruppsamlingar anordnar BVC regelbundet miniföreläsningar som ni kan ta del av.

Hjärt- lungräddning

Vårt BVC erbjuder hjärt- och lungräddning för barn. Är du intresserad av detta så kan du höra av dig till någon av oss BHV-sköterskor!

Spädbarnsmassage

Ny kursstart 2024-03-21. Kursen är på 5 tillfällen, varannan vecka,  och tar cirka 1,5 timme varje gång. Kostnad 200 kronor. Välkomna att anmäla er till nästa kurs antingen genom att säga till er BVC-sköterska, eller maila mig på lotta.svensson@brackediakoni.se eller ringa 0322-280169

Babymassage

Det finns många fördelar med babymassage. Det ger en lugn stund av avslappning som stärker den kärleksfulla bindningen mellan förälder och barn. Som förälder får du ökad förmåga att tyda barnens kroppsspråk och signaler. Babymassage ökar matsmältningen och kan lindra magknip och kolik. Den ger även barnet ökad kroppsmedvetenhet. Det är aldrig för sent att börja massera sitt barn, men en utmärkt tid att börja är från ca en dryg månad och före barnet börjar krypa.

Kursen är på 5 tillfällen och varje massagetillfälle brukar ta ca 1,5 timma.
Kostnad för kursen är 200 kronor.

Välkomna att anmäla er till kursen genom att maila lotta.svensson@brackediakoni.se alternativt ringa mig på 0322-280169

Babymassage

Vi arbetar på BVC

Charlotte Segervind

Barnsjuksköterska

0322-280170

Kajsa Vildvik

Distriktssjuksköterska

0322-280173

Lotta Svensson

Distriktssjuksköterska

0322-280169