Hoppa till sidans innehåll

Nu söker vi föräldrar

7 maj 2024

 

TrUSt – ny i Sverige vill nu förstå hur det kan vara att vara förälder med psykisk ohälsa eller NPF och vara ny i Sverige. Vi söker därför föräldrar om flyttat till Sverige och har möjlighet att svara på några frågor.

Att lyssna på de med egna erfarenheter ger grunden till det nya stödet. Vi önskar därför komma i kontakt med föräldrar med egen erfarenhet och samtala om tankar och erfarenheter om stöd till föräldrar, och vad just de skulle behöva eller skulle behövt då de kom till Sverige. Vad hade de behövt få för information och kunskap som förälder?

Vi kan träffas, prata i telefon, mötas digitalt eller om de hellre vill skriva. Föräldrarna väljer vad som passar! Vi använder tolk, men har även språkkunskaper i projektet.

Vi kommer att ställa frågor som:

  • Vad hade du behövt få för information och kunskap som förälder?
  • Hur vill du att stödet ska ges?
  • Vad hade du behövt, eller behöver?

Är du en förälder med egen erfarenhet eller känner du någon som vill svara på några frågor som kan utveckla stödet för föräldrar? Här kan du ladda ner en inbjudan till samtal för att bjuda in föräldrar. Inbjudan finns på flera språk:

 

 

TrUSt – ny i Sverige är ett treårigt Arvsfondsprojekt som drivs av Bräcke diakoni i samverkan med Föreningen Tidigt Föräldrastöd, Rädda Barnen och Riksförbundet Attention.

Följ TrUSt-ny i Sverige Facebook och Instagram

 

Varmt välkommen att ta kontakt!
Sara Jonåker, projektledare
sara.jonaker@brackediakoni.se
076-503 26 17