Hoppa till sidans innehåll

Delaktighet och stöd – Ett stöd till föräldrar

Projekt Delaktighet och stöd riktade riktade sig till vuxna personer med funktionsnedsättningar och deras föräldrar. Fokus var att lyfta frågor om delaktighet och eget inflytande men också det större omsorgsansvar som många föräldrar har, och vad det kan innebära.

Studiecirkeln – När jag inte längre är med

Projektet tog vi fram material till en studiecirkeln När jag inte längre är med – förberedelser och funderingar inför framtiden. Studiecirkeln möttes av ett stort intresse och lever vidare inom kommuners anhörigstöd, anhörigföreningar inom Anhörigas Riksförbund och lokala avdelningar inom Studieförbundet Vuxenskolan. 

Slutkonferens och film

Våren 2016 hölls slutkonferensen för Bräcke projekt Delaktighet och stöd. Här kan du se föreläsningarna från konferensen.

Inom projektet gjordes också filmen ”Den osynliga handen”  där föräldrar berättar om sina erfarenheter. Du kan se filmen, som finns på Yotube, nedan.

 

Projektet Delaktighet och stöd avslutades 2016. Det drevs av Bräcke diakoni, med medel från Arvsfonden, i samarbete med Anhörigas Riksförbund, Riksförbundet för Rörelsehindrade Barn och Ungdomar- Göteborg och Studieförbundet Vuxenskolan.

Kontakt:
Thomas Schneider
Tel: 031-50 25 60

Ladda ner material
Här kan du ladda ner material till studiecirkeln När jag inte längre är med.

Studiematerial
Handledarmaterial
Levnadsberättelse

Cookies krävs

Du behöver acceptera vår användning av tredjeparts-cookies för att kunna se detta Youtube-klippet.

Se klippet på Youtube istället