Hoppa till sidans innehåll

Personlig koordinator – En länk till samhällets stöd

Projektet Personlig koordinator syftade till att stöd från en koordinator skulle underlätta vardagen för familjer med barn med flerfunktionsnedsättning genom att fungera som en länk till samhällsstöd och samordna aktörer runt barnet. 

Underlättar vardagen

Genom projektet arbetade två koordinatorer med några familjer i Göteborg som fick chansen att prova tjänsten. Under många år hade Bräcke diakoni och RBU (Riksförbundet för Rörelsehindrade barn och ungdomar) sett ett behov av stöd och avlastning för familjer som har barn med funktionsnedsättning. Genom Projekt Personlig koordinator var målet att kunna underlätta vardagen för några av dem. Framför allt genom att fungera som en länk till det stöd som samhället kan ge.

Föräldrar berättar

I filmen nedan berättar två föräldrar till barn med funktionsnedsättning om sin vardag, sina situationer, och det stöd de fått av Personlig koordinator. Filmen visades på slutkonferensen 2015.

Projektet Personlig koordinator avslutades 2014. Bräcke diakoni drev projektet, med medel från Arvsfonden, i samarbete med RBU Göteborg.

Kontakt:
Thomas Schneider
Tel: 031-50 25 60 

Finansiär:
Allmänna arvsfonden

Ladda ner material
Här kan du läsa slutrapporten från Personlig koordinator

Cookies krävs

Du behöver acceptera vår användning av tredjeparts-cookies för att kunna se detta Youtube-klippet.

Se klippet på Youtube istället