Hoppa till sidans innehåll

Ett sätt att underlätta vardagen

Personlig koordinator är ett avslutat projekt. Syftet var att koordinatorn skulle underlätta vardagen för familjer med barn med flerfunktionsnedsättning genom att fungera som en länk till samhällsstöd och samordna aktörer runt barnet. 

20220928-Stegen-077

Om projektet

Under flera år har Bräcke diakoni och RBU (Riksförbundet för Rörelsehindrade barn och ungdomar) sett ett behov av stöd och avlastning för familjer som har barn med funktionsnedsättning. Genom Projekt Personlig koordinator var målet att kunna underlätta vardagen för några av dem. Framför allt genom att fungera som en länk till det stöd som samhället kan ge.

Projektet, som startade 2011 och avslutades 2014, drevs av Bräcke diakoni tillsammans med RBU Göteborg med omnejd och finansierades av Allmänna arvsfonden. Två koordinatorer arbetade med några familjer i Göteborg som fick chansen att prova tjänsten.

Här kan du läsa slutrapporten från Personlig koordinator.

Två föräldrar berättar

I filmen nedan berättar två föräldrar till barn med funktionsnedsättning om sin vardag, sina situationer, och det stöd de fått av Personlig koordinator. Filmen visades på slutkonferensen 2015.

Kontakt:

Thomas Schneider 
Tel: 031-50 27 45 
thomas.schneider@brackediakoni.se

Cookies krävs

Du behöver acceptera vår användning av tredjeparts-cookies för att kunna se detta Youtube-klippet.

Se klippet på Youtube istället