Hoppa till sidans innehåll

Vuxensyskon

Projektet vuxensyskon ville uppmärksamma vuxna syskon och undersöka vilket stöd som efterfrågas. Vuxensyskon är en grupp av anhöriga som inte så ofta syns i den offentliga debatten.

Projektet tog fram ett studiecirkelmaterial ”Fokus på mig, Vuxensyskon” och pjäsen ”Skuggsyskon”.

Nu anordnas grupper och nätverk genom  NKA (Nationellt kunskapscentrum för anhöriga). Läs mer om aktuella grupper och aktiviteter kring Vuxensyskon

 

Studiecirkelmaterial

Samtalsmaterialet ”Fokus på mig, Vuxensyskon” är till för dig som är syskon till någon med funktionsnedsättning eller sjukdom. Här finns berättelser, teman, övningar och frågor där förhoppningen är att ge igenkänning, hopp och förståelse för sig själv.

Att vara syskon till någon med sjukdom eller funktionsnedsättning påverkar tillvaron på olika sätt. Det som är positivt, meningsfullt och berikande finns där och det är inte så komplicerat att hantera. Men det finns också erfarenheter, tankar och känslor som inte alltid är så lätta att prata om. Nu finns ett samtalsmaterial att utgå ifrån.

Ladda ner studiecirkelmaterialet ”Fokus på mig, Vuxensyskon”

Pjäsen ”Skuggsyskon”

Produktionen av pjäsen Skuggsyskon ingår i Projekt Vuxensyskon. Teater kan på ett mer känslomässigt plan skapa förståelse, väcka engagemang och reaktioner. Låt samtalet om erfarenheter, tankar och känslor börja.

Samtliga delar i processen, från research och manus till regi och gestaltning, utförs av professionella aktörer. Producent Ulrika Ragnar Borell är en mycket skicklig organisatör med lång erfarenhet av samverkan. För prisuppgifter, turnéplan och bokning; kontakta Ulrika på: info@ostrateatern.se

Att erbjuda pjäsen Skuggsyskon för syskon är ett sätt att synliggöra syskonperpektivet. En gemensam nämnare hos de syskon vi har kontakt med i projektet är just att det egna perspektivet upplevts som en ickefråga i olika sammanhang. Det vill vi ändra på!

Cookies krävs

Du behöver acceptera vår användning av tredjeparts-cookies för att kunna se detta Youtube-klippet.

Se klippet på Youtube istället