Hoppa till sidans innehåll

Projekt StrÅng – stresshantering för dig med rörelsenedsättning

Projektet syftar till att generera kunskap och utveckla metoder inom stress och ångesthantering anpassat för personer med rörelsenedsättning.

Projektet ledde fram till en film och en bok.

Vill du veta mer så hör av dig till oss!

 

Boken – jag vill bara leva mitt liv

Stresshantering för dig med rörelsenedsättning, vänder sig i första till dig med rörelsenedsättning, men även till dig som är anhörig eller arbetar inom området.

I boken kan du läsa om olika stresshanteringsmetoder och hur dessa anpassas till personer med varierad rörelseförmåga. Innehållet bygger på samtal och diskussioner med målgruppen. I ”Jag vill bara leva mitt liv” presenteras olika stresshanteringsmetoder såsom yoga, mindfulness, måleri och vardagsstruktur som exempel.

Boken innehåller fakta, praktiska tips och övningar som fungerar för de flesta oavsett rörelseförmåga. Vi hoppas att boken ger inspiration och nya idéer kring stresshantering och främjar en bättre hälsa och en mer avstressad tillvaro för dig med rörelsenedsättning!

Är du intresserad av boken? Hör av dig till: Sara Jonåker, sara.jonaker@brackediakoni.se

Här kan du läsa boken

Filmen

Under projektets första år samtalade vi om om stress och stresshantering med 16 personer med rörelsenedsättning. Utifrån samtalen gjordes denna film som uppmärksammar vad som särskilt stressar målgruppen.