Hoppa till sidans innehåll

Rehabilitering i vacker natur ger långvarit resultat

Bräcke rehabcenter Mösseberg ligger mitt i den vackra Mössebergsparken i Falköping. Verksamheten bedrivs i en anrik kurortsmiljö, omgiven av en magnifik och läkande natur som inspirerar till både fysiska och mentala upplevelser. Vi har lång och bred erfarenhet av utredningar och rehabilitering – en erfarenhet som vi kopplar ihop med den senaste kunskapen. Vi vet att alla människor kan växa. Men också att man ibland kan behöva stöd för att blomma ut.

Vår kreativa och engagerade personal vill skapa ytterligare mervärde genom att lyssna noga på våra gästers önskemål och behov. Vi kommer att ge dig allt det stöd du behöver – men kommer också att utmana dig. Vi ger dig möjligheten att våga prova saker, tänka nytt och tänja på dina gränser.

Hos oss får du möjlighet att vara aktiv utifrån dina förutsättningar, behov och intressen. Om du har viljan, har vi verktygen.

NPÖ – Journalöversikt

Vi är anslutna till Nationell patientöversikt (NPÖ) samt 1177.

Med NPÖ går det att ta del av journaluppgifter som registrerats hos landsting/regioner och privata vårdgivare i hela landet. NPÖ ger inte tillgång till all journalinformation utan kan liknas vid ett titthål med information som till exempel utlämnade läkemedel, tidigare diagnoser, laboratoriesvar och journalanteckningar. Sedan 2022-12-12 är vi anslutna som både producent och konsument.

Eftersom NPÖ är ett verktyg för sammanhållen journalföring krävs patientens samtycke. Patienter som inte vill delta i sammanhållen journal kan spärra sina uppgifter.

Bräckes vision – ”Ett medmänskligare samhälle”

När samhället ändras, ändras behoven och det gör vi också. Men vår vision, ”Ett medmänskligare samhälle”, står vi för.

Det innebär bland annat att vi vill ifrågasätta och göra något åt de behov vi ser. Vi delar med oss av vår kunskap och är självklart beredda att lära av andra. Och vi vill se till att samhällets resurser används på bästa sätt – där de behövs.

Själva återinvesterar vi den vinst vi gör. Förstås.

20220928-Stegen-061