Hoppa till sidans innehåll

Rehabvistelsen

Du bor i ett enkelrum som är utrustat med toalett, dusch, telefon, trådlöst internet och TV. De flesta av rummen har egen balkong. Vissa rum är tillgänglighetsanpassade och utrustade med vårdsäng.

I hotellets restaurang serveras hemlagad frukostbuffé, lunch och kvällsmåltid. Om du av medicinska skäl har behov av anpassad kost eller specialkost så ordnar vi det. Meddela oss gärna redan vid bokningstillfället.

Du har även tillgång till träningslokaler, varmvattenbassäng och torrbastu under vissa tider.

Bra att tänka på

Ta med dig kläder och skor för träning både inom- och utomhus, broddar kan behövas vintertid, badkläder, inneskor, vattenflaska och eventuella läke- och hjälpmedel. Badrock, handdukar och lakan får du låna av oss, det finns även tillgång till tvättmaskin.

Undvik doftande hudvårdsprodukter som till exempel krämer, tvål och parfymer.

För att få ut maximalt behandlingsresultat ska ingen alkohol eller drog användas under vistelsen. Vid eventuellt missbruk kommer rehabiliteringsperioden avbrytas i förtid.

OBS! Om du blir försenad och vill komma i kontakt med oss på ankomstsöndagen ring 0515-433 32.

Rehabprogrammet

Din rehabilitering och behandling inleds med en dag där du träffar teamet. Du skrivs in av fysioterapeut, läkare och sjuksköterska. En bedömning görs av dina resurser, hinder, egna förväntningar och behov. Tillsammans med dig upprättar vi din rehabiliteringsplan med konkreta mål och delmål, vilka insatser och åtgärder som behövs för att uppnå dina mål för rehabiliteringsperioden.

Vi har flera program som pågår parallellt, du får ett schema med aktiviteter som genomförs i grupp och individuellt utifrån din rehabiliteringsplan.

Individuellt träningsprogram

Du kommer även få ett individuellt träningsprogram utformat av fysioterapeut och tid för att träna enligt detta program under rehabiliteringen. I de gemensamma aktiviteterna få du möjlighet att testa på vattengymnastik, stavgång, uteträning, stationsträning och styrketräning men även lugnare aktiviteter såsom avslappning, mediyoga eller basal kroppskännedom. I våra föreläsningar får du värdefull kunskap om aktivitetsbalans, självmedkänsla, medveten närvaro, egenvård, livsstilsfaktorer, hälsa och hur du själv kan göra skillnad.

Vårt rehabteam
Arbetsterapeut

Hjälper dig att strukturera, planera och prioritera i vardagen för att du ska hitta vardagsbalans där du mår bra. Det kan handla om stress, trötthet, nedsatt koncentration och minne samt sömnsvårigheter som gör att du upplever att du inte har tid eller ork för att räcka till i vardagen. Svårigheterna kan finnas både hemma och på arbetet. Arbetsterapeuten håller också i föreläsningar om aktivitetsbalans och arbete/arbetsåtergång.

Dietist

Föreläser om kost och ger dig en genomgång av gällande kostråd. Du får med dig praktiska råd för att uppnå förändringar som hjälper dig i dina rehabiliteringsmål. Dietisten kan vid behov, tillsammans med sjuksköterska, vara hjälpa dig med kosten eller specialkost under din vistelse.

Vid behov erbjuds även individuella samtal där dietisten gör en kostintervju. Efter analys av kostintervju ges anpassade kostråd samt praktiska förslag på livsmedelsval och måltidsrutiner.

Fysioterapeut

I början av din vistelse får du träffa en fysioterapeut som hjälper dig att utforma ett träningsprogram efter dina önskemål och förutsättningar samt samtalar kring hur du kan fortsätta med din träning efter vistelsen.

Under vistelsen är flera av aktiviteterna fysioterapeutledda och du har möjlighet att ställa frågor och få stöttning i din träning.

Läkare

Du träffar läkaren för samtal kring hur det är nu, efter behandlingarna om det finns något som behöver tas hänsyn till under din vistelse.

Psykolog/psykoterapeut

I det enskilda samtalet ges utrymme att tillsammans med terapeuten titta på den psykiska hälsan och de existentiella frågorna. I gruppsamtal ges du utrymme att utbyta tankar och erfarenheter och ta del av andras. Har föreläsningar om krishantering, självmedkänsla och medveten närvaro.

Sjuksköterska

I början av din vistelse träffar du sjuksköterskan för att kartlägga de områden som vi behöver fokusera på under vistelsen. Inför detta samtal fyller du i en självskattning av din hälsa som du får vid ankomsten. Tillsammans med dig sätter vi dina mål och delmål för vistelsen.

Informerar om vistelsen, program och ansvarig för omvårdnaden. Sjuksköterska tjänstgör dagtid och har beredskap kvällar, nätter och helger.

Undersköterska

Finns på rehabcentret för din skull dygnet runt om du har några funderingar, vill prata eller är i behov av omvårdnad. Kontaktar sjuksköterska vid behov dygnet runt. Undersköterskorna deltar och håller i olika kvälls- och dagaktiviteter.

Administrativ personal

Samordnare kontaktar dig per telefon för bokning av din rehabiliteringsperiod. Informerar dig om vistelsen, kostnad, rum och bokning av resa. Bokar in dina besök för inskrivning hos läkare, sjuksköterska och fysioterapeut. Bokar in ditt veckoschema utifrån bedömning och rehabiliteringsplan. Sekreterare dokumenterar och skickar remissvar med kopia till dig efter vistelsen.

Diakon

Finns här vissa dagar för samtal som kan gälla frågor om livet; relationer, om dina funderingar kring tro eller andra existentiella teman eller något helt annat.