Hoppa till sidans innehåll

Rehab efter cancer – för bättre livskvalitet och funktion.

På Bräcke rehabcenter Mösseberg har vi många års erfarenhet av cancerrehabilitering vi har avtal med några regioner. Vi utgår från Nationella vårdprogrammet för cancerrehabilitering.

Att drabbas av cancersjukdom är för många en svår upplevelse som påverkar livet på många sätt både i kropp och själ. Vardagen förändras det som tidigare var självklart är inte det, livet stannar upp och tillvaron handlar mycket om här och nu.

Cancerrehabilitering är en del i din behandling med syfte att förebygga och reducera de fysiska, psykiska, sociala och existentiella följderna av cancersjukdom och dess behandling. Livskvalité och funktion. Rehabiliteringsinsatserna ska ge dig en ökad förståelse och kunskap om din sjukdom och behandling samt om livsstilens påverkan på sjukdomsförloppet. Vi utgår ifrån dina resurser och hinder för att tillsammans med dig skapa din rehabiliteringsplan.

Här träffar du andra i liknande situation och får tid för återhämtning och reflektion. Men viktigast av allt – värdefull kunskap och strategier för din egen vardag.

Våra tidigare deltagares upplevelser

”Jag har känt mig hudlös och vilsen efter avslutad behandling nu känns det som jag fått nycklarna till att öppna upp och bygga upp mig själv på flera plan igen”.

”En riktigt fin utgångspunkt för att gå vidare på egen hand, otrolig hjälp för självinsikt, pepp och kunskap. Tack!”

”Dom har verkligen prickat rätt när det gäller dom funderingar och tankar man har efter en cancerdiagnos.”

Rehabvistelsen

Vi vill ge dig möjligheten att våga prova saker, tänka nytt och tänja på dina gränser. Om du har viljan, har vi verktygen. Vårt mål är att du ska få ökad livskvalitet och funktionsförmåga såväl fysiskt, psykiskt, socialt samt existentiellt. Du får under vistelsen värdefull kunskap men också tid för återhämtning och reflektion.

Syftet med insatserna är att förebygga och reducera de fysiska, psykiska, sociala och existentiella följderna av cancersjukdom och dess behandling

Omvårdnadspersonal finns tillgänglig dygnet runt, vilket ger möjlighet till stöd på olika nivåer både för dig och gruppen.

Den sociala samvaron är en röd tråd på Bräcke Rehabcenter Mösseberg. Gruppdynamiken tillför ofta nya dimensioner, utvecklar och berikar med många positiva inslag.

Hos oss får du möjlighet att dela dina erfarenheter med människor som gjort en resa som liknar din. Vem vet, kanske möter du här nya vänner för livet.

Sök till en rehab efter cancer vistelse hos oss

Rehabiliteringsvistelse via Region Stockholm
Om du har haft cancer kan du få specialiserad rehabilitering. Om din läkare bedömer att du behöver inneliggande rehabilitering, skickar hen en remiss till den vårdgivare du väljer. Denna vårdform kallas inneliggande cancerrehabilitering och du vistas då på kliniken måndag till fredag under en eller två veckor. Läkare skickar en remiss till oss för bedömning. Beviljas din remiss kontaktar Bräcke Rehabcenter Mösseberg dig direkt via telefon och gör en bokning, kallelse skickas via post i god tid.

Patientavgiften betalas på rehabiliteringsanläggningen efter avslutad vård.

Rehabiliteringsvistelse via Region Kronoberg
Behovsbedömning görs av din läkare, kontaktsjuksköterska eller kurator som skickar remissen till oss på Rehabcenter Mösseberg. Vistelsen består av 5 dagars veckovård, när vi mottagit remissen kontaktar Rehabcenter Mösseberg dig direkt via telefon och gör en bokning, kallelse postas till dig i god tid.

Patientavgiften betalas på rehabiliteringsanläggningen efter avslutad vård.