Hoppa till sidans innehåll

Kom till oss på en vistelse via CancerRehabFonden

I samarbete med CancerRehabFonden ordnar vi rehabiliteringsveckor. Rehabveckan finansieras av CancerRehabFonden.

Den sociala samvaron är en röd tråd på Bräcke Rehabcenter Mösseberg. Hos oss får du möjlighet att dela dina erfarenheter med andra som gjort en resa som liknar din. Och vem vet, kanske möter du här nya vänner för livet.

Vi kommer att ge dig allt stöd du behöver – men vi kommer också att utmana dig. Vi vill ge dig möjligheten att prova på, tänka nytt och tänja gränser. Du erbjuds föreläsningar, medveten närvaro och avspänning. Mer fysiskt utmanande träning får du i träningspass såsom stationsträning, vattengymnastik och stavgång. Du kommer träna styrketräning utifrån ett basprogram utformat av fysioterapeut, med fokus på att träna igenom kroppen. Vid två tillfällen erbjuds du på gruppsamtal lett av psykolog eller psykoterapeut.

Kostföreläsningar ingår i programmet de kommer ge svar på frågor om varför kostråd är viktiga och för vem de gäller. Handfasta råd som fungerar i vardagen utlovas. Övervikt och fetma är en stor riskfaktor för flera sjukdomstillstånd. Många upplever svårigheter att nå bestående viktminskning. Denna föreläsning innehåller en genomgång av de framgångsfaktorer som visat sig leda till bestående viktminskning. Vi går också igenom för- och nackdelar med olika typer av dieter och kostråd.

Alla aktiviteter sker i grupp för att få möjlighet att dela erfarenheter och ta del av andras. Du får ett schema för veckan vid ankomst med 4-6 aktiviteter per dag. Vi som arbetar i cancerrehabteamet är arbetsterapeut, dietist, fysioterapeut, psykoterapeut, sjuksköterska och undersköterska. Du har tillgång till träningslokaler, varmvattenbassäng och torrbastu under vissa tider. Behöver du akut hjälp finns det möjlighet att kontakta omvårdnadspersonal dygnet runt. Det är din läkare på hemorten som ansvarar för att ansöka om förebyggande sjukpenning om det skulle vara aktuellt.

Rehabcenter Mösseberg

Vår verksamheten bedrivs i en anrik kurortsmiljö, omgiven av en magnifik och läkande natur som inspirerar till både fysiska och mentala upplevelser. Du bor i enkelrum som är utrustat med toalett, dusch, trådlöst internet och tv. Vissa rum är tillgänglighetsanpassade och är utrustade med vårdsäng.

I hotellets restaurang serveras hemlagad frukostbuffé, lunch och kvällsmåltid. Om du av medicinska skäl har behov av anpassad kost eller specialkost så ordnar vi det, meddela oss innan vistelsen så att vi kan planera för det.

Bra att tänka på

Ta med dig kläder och skor för träning både inom- och utomhus, broddar kan behövas vintertid, badkläder, inneskor, vattenflaska och eventuella läke- och hjälpmedel. Badrock, handdukar och lakan får du låna av oss, det finns även tillgång till tvättmaskin.

Undvik doftande hudvårdsprodukter som till exempel krämer, tvål och parfymer.

För att få ut maximalt behandlingsresultat ska ingen alkohol eller drog användas under vistelsen. Vid eventuellt missbruk kommer rehabiliteringsperioden att avbrytas i förtid.

Ansök om rehab vid CancerRehabFonden

Du ansöker via CancerRehabFonden de utser deltagare på våra rehabiliteringsveckor.

Ansök på CancerRehabFonden