Hoppa till sidans innehåll

Lymfödem rehabilitering – för långsiktiga resultat

På Bräcke rehabcenter Mösseberg har vi många års erfarenhet av behandling av Lymfödem. Vår behandlingsmetod är utvecklad ur moderna forskningsresultat. Kombinerad fysikalisk ödemterapi (KFÖ) är en kombination av insatser för att minska ditt lymfödem. Vi arbetar tillsammans med dig för att optimera din behandling och få ett långsiktigt resultat som varar.

I din ödembehandling läggs fokus på kontrollerad kompressionsterapi, hälsosamma levnadsvanor som innefattar fysisk aktivitet, träning och kost. Du får värdefull kunskap om lymfsystemets funktion, egenvård och hur du själv kan göra skillnad. Vi utgår från dina utmaningar och resurser för att tillsammans med dig skapa din rehabiliteringsplan.

Våra tidigare deltagares upplevelser

”Bra att veta hur mycket just jag kan och vågar göra. De har fått igång mig att fortsätta hemma.”

”Lätt att diskutera och bolla tankar om hur och varför man bör använda viss kompression.”

Rehabvistelsen

Med vårt rehabiliteringsprogram utgår vi från dig och dina resurser. Vi kommer att ge dig allt det stöd du behöver – men vi kommer också att utmana dig.

Vi vill ge dig möjligheten att våga prova saker, tänka nytt och tänja på dina gränser. Om du har viljan, har vi verktygen. Vårt mål är att du ska få ökad livskvalitet och funktionsförmåga såväl fysiskt, psykiskt, socialt samt existentiellt.

Du får under vistelsen värdefull kunskap men också tid för återhämtning och reflektion.

Syftet är att du ska få ökad kunskap och bättre förutsättningar för egenvård av ditt lymfödem. Att vi tillsammans hittar vad just du behöver för att ta ansvar för din rehabilitering och egenvård.

Rehabiliteringsvistelse via Västra Götalandsregionen

Du kan söka hit via din läkare som skickar en remiss för extern rehabilitering till remitteringssekretariat för bedömning. Vid godkännande sänds den beviljade remissen vidare till oss på Bräcke Rehabcenter Mösseberg och du får en bekräftelse och kallelse i god tid.